Gratis Duo Ticket DO Montsant en DOQ Priorat @ WineFair Leuven (waarde 8 Euro) 22/11 - 24/11

€ 0,00
Op voorraad
SKU
v1371-1

Ticket Winefair - Leuven 22/11 - 24/11

Mas Alta - Ritme Celler - DOQ Priorat  -- Celler de Capçanes - DO Montsant 

Voor gratis tickets, graag een mailtje naar sales@nirvino.be (zolang de voorraad strekt)

Mas Picosa, Mas Collet en La Nit geselecteerd door Frank Van der Auwera's wijngids 2020

Nirvino presenteert @winefair Genk en Leuven Ritme Celler uit DOQ Priorat en Capçanes uit DO Montsant. Beide zijn top bodegas de ene met een lange historiek, de andere een jonge wijnmaker, upcoming star in Spanje.


Ritme Celler

Albert Jané behoort bij de upcoming stars in Spanje. Zijn wijnen behoren tot de absolute top in Spanje. Hij maakt 'unplugged' wijnen met karakter, authenticiteit en respect voor de traditie. De wijngaarden liggen in verschillende dorpen. Sommige percelen liggen op 300 meter, andere op 800 meter hoogte, allemaal kleinere wijngaarden. Het terroir is dus overal verschillend: van grote keien, klei, tot leisteen en graniet. 

De filosofie van het domein bestaat uit respect naar de wijngaarden en het respecteren van de omgeving en het zoeken naar een volmaakt evenwicht. De wijngaarden worden dan ook op biologische manier bewerkt. Traditionele wijnbouw zodat de wijnen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen tonen. Hier is het terug naar de roots. Uniek in zijn soort!

Zijn wijnen hebben dan ook ieder jaar +90 scores in de Guia Penin. Ook Decanter rate zijn wijnen jaar na jaar in de +90 range.

Mas Picosa, Mas Collet en La Nit Llicorella werden geselecteerd door Frank Van der Auwera's wijnkoopgids 2020 (de beste 300 wijnen onder de 10 Euro)

CAPÇANES, een dorp dat verborgen ligt in de Priorato-heuvels in het binnenland van Tarragona, is een regio van heerlijke wijnen en heeft een lange geschiedenis van de wijnbouw.

De eerste referenties van de wijnbouw dateren uit de 13e eeuw. Voorafgaand aan Phylloxera, rond de eeuwwisseling van de 19e eeuw, waren de valleien zeer dicht beplant. Na de verwoesting van de wijnvelden, werden veel boeren verleid door de Spaanse industrialisatie, verlieten het platteland en verhuisden naar de grote steden. Van een vroegere bevolking van Capçanes, 2500 mensen, zijn er momenteel 400 over. Slechts ongeveer 1/5 van de oorspronkelijke wijngaarden werden herplant, voornamelijk met Garnacha. Sommige van die wijngaarden, die bijna 100 jaar oud zijn, bestaan nog steeds, hoewel de opbrengsten laag zijn.

Bij Capçanes stellen twee wijnmakers hun talenten ter beschikking. Anna Rovira is een jonge en getalenteerde wijnmaker in de wijnmakerij en zij is ook verantwoordelijk voor de controle over de wijngaard.

Continue verdere ontwikkeling toont aan dat Capçanes niet alleen de fundementen heeft om wijnen van wereldklasse te produceren, maar tegenwoordig ook de faciliteiten en vooral de mensen om hogere kwaliteitswijnen te maken.

Meer informatie
Manufacturer Capçanes
Origin Controled Nee
Certification Biologic, Kosher
Tasting Notes

Review

Drinking Temperature Nee
Gambera Rossi Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gratis Duo Ticket DO Montsant en DOQ Priorat @ WineFair Leuven (waarde 8 Euro) 22/11 - 24/11
Uw waardering
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.