Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC - Buglioni Il Ruffiano

€ 16,49
Op voorraad
SKU
V1272
Regio: Veneto (Valpolicella) Alcohol: 14 % Druivensoorten: 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta.

"Als dit geen Amarone is, dan is het een leugenachtige wijn!" Dit was de uitroep van een ervaren sommelier, toen hij in 2000 onze eerste Ripasso-wijn proefde, een incident met de griep die de naam van onze wijn heeft doen ontstaan.

Donker robijnrode kleur. Intens en elegant aroma van rijp fruit en specerijen, met een lichte geur van vanille en tabak. Aanhoudende en warme smaak, fluweelzacht en harmonisch.

Onweerstaanbaar met "risotto al Bugiardo", geroomd met dezelfde Bugiardo-wijn, gestoofd of gegrild rundvlees, de voor Verona typische schotel met gekookt vlees en middelgrote of gerijpte kazen. Dien op bij een temperatuur van ongeveer 16-18 ° C.

Open de fles minstens 1 uur voor het serveren.

Druivensoorten: 60% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta.

Trainingssysteem: Guyot met 5000 wijnstokken per hectare, 8 knoppen per wijnstok.

Wijnstok leeftijd: 10 jaar - Groene dekking van rijen.

Oogstmethode: selectie en handmatig oogsten van druiven aan het einde van september. Een deel van de druiven wordt onmiddellijk geperst en een deel wordt tot november in fruitdroogfaciliteiten verdeeld.

Vinificatie: verbrijzeling en persing van de stengelde druiven. Fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 28 ° C. De most verkregen uit vers gevinifieerde druiven in september wordt in januari omgewisseld in de Amarone-marc volgens de traditionele "ripasso" -techniek en ondergaat een tweede gisting. De overgebleven druiven worden in november gevinifieerd en gedurende 20 dagen in contact met de schil gebracht. De twee wijnen - ripasso en de wijn verkregen uit verdorde druiven - worden vervolgens samengevoegd. Veroudering: De wijn wordt gedurende 12 maanden gerijpt in 7,5 hl eiken vaten. Vervolgens wordt het product nog voor 6 maanden in de fles rijper voor verkoop. Opbrengst: 45 hl / Ha. Analytische gegevens: alcoholgehalte 14,0%, residuele reducerende suikers 5 g / l, totale zuurgraad 5,8 g / l, pH 3,5, netto droog extract 35 g / l.

Meer informatie
Manufacturer Buglione
Grape Corvina
Origin Controled DOC
Tasting Notes Donker robijnrode kleur. Intens en elegant aroma van rijp fruit en specerijen, met een lichte geur van vanille en tabak. Aanhoudende en warme smaak, fluweelzacht en harmonisch.
Review

Wine Hunter Award 2017 Certificate of Excellence Year 2013

Gilbert & Gaillard 2016 Gold medal Year 2013

Luca Maroni guide 91 punti Year 2013

Decanter World Wine Awards 2016 Bronze Medal Year 2013

Premium Select Wine Challenge Tasting -

Prowein 2016 88 points - 4 stars - excellent wine Year 2013

Merano Wine Award 2016

Certificate of Excellence Year 2013

International Wine & Spirit Competition 2016 Bronze Medal Year 2013

Decanter World Wine Awards 2015 Bronze Medal Year 2012

Drinking Temperature 16-18
FoodPairing Roasted meat, Stew
Gambera Rossi Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC - Buglioni Il Ruffiano
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.